Hvorfor er der lys i min lampe/pære når den er slukket?

Hvorfor lyser din Lampe Selvom den er slukket?

Mange har oplevet det, at deres lampe eller LED pære lyser selvom den er slukket. Det kan være bekymrende og nærmest ligne noget fra en spøgelse film, men faktum er, at det er helt normalt og en enkel forklaring.

Krybestrøm - Årsagen til Mystisk Lys

Årsagen til dette mystiske lys er krybestrøm. Krybestrøm er en ganske lille mængde strøm, der løber igennem dine ledninger, som din lampe eller LED pære er tilsluttet. Denne krybestrøm får så lamperne til at lyse - selvom de er slukket - men kun svagt.

Tegn på Krybestrøm

De typiske tegn på krybestrøm i lamper eller LED pærer inkluderer:

  • En lampe, der lyser ganske svagt
  • En eller flere spots eller pærer, der lyser
  • En eller flere spots, der giver "blink"
  • LED pærer, der lyser selvom lampen er slukket

Løsninger til Krybestrøm

Hvis du oplever krybestrøm i din lampe eller LED pære, så bør du ringe til en lokal elektriker. De vil kunne give dig det mest præcise svar og fortælle dig, hvad du kan gøre. En af de mest brugte løsninger er en kondensator, der ikke vil koste dig mange penge, og som ofte kan monteres af dig selv.

Men hvis du ikke ønsker at stoppe krybestrømmen, så kan du også vælge at leve med det. Det vil ikke skade dine lamper eller LED pærer, da det kun er en ganske lille mængde strøm, der løber igennem dem.

En anden løsning kan være at koble en støjkondensator indover, så den tager strømmen i stedet, denne del skal ikke gøres uden en elektriker.