Hvordan gør jeg G9 lyskilder smarte?

En G9 pære er ganske lille. Faktisk er den kun omkring 5 cm høj og 1,5 cm bred. Pæren er derfor også mest anvendt i lamper som er ganske små, eller steder hvor man har brug for et godt lys, men har meget lidt plads. Det betyder derfor også, at der ikke er plads til smart-teknologien i så lille en pære, hvilket derfor også gør at du på nuværende tidspunkt, ikke kan få en G9 Phillips Hue pære. Men fortvivl ikke! Du KAN gøre dine G9 lyskilder smarte på andre måder.


Så hvilke muligheder har du for at gøre G9 pære smarte?

Den første og for mange også letteste løsning er at vælge en smart-kontakt eller Zigbee/WiFi stikkontakt, som de også kaldes. Her sætter du smart-kontakten som bindeled mellem stikkontakt og fx din lampe. På den måde kommer smart stikkontakten til at virke som en slags adapter. Smart-teknologien er altså bare flyttet fra den lille G9 pære over i stikkontakten, hvor der er bedre plads. Og nu kan du styre din lyskilde ved hjælp af fx Apple HomeKit, Alexa eller Google Assistant.


Hvilke brands laver smart-kontakter?

Er du blevet varm på ideen om en smart ZigBee/WiFi stikkontakt til dine G9 pære? Så kan vi især anbefale smart stikkontakterne fra Philips Hue (ZigBee) og WiZ (WiFi). De virker ved, at du kobler dem op via enten Philips Hue appen eller WiFi og dermed får mulighed for at fjernstyre dine pærer eller lamper – eller din kaffemaskine og øvrige smart home produkter - helt uden tekniske færdigheder og roderi med elinstallationen.

 1. Zigbee Lysdæmper Til Ledning - Hvid
  Zigbee Lysdæmper Til Ledning - Hvid
  Rating:
  0%
  299 kr
 2. Zigbee Dreje Lysdæmper
  ZigBee dreje lysdæmper til LK FUGA - 250W
  Rating:
  0%
  349 kr
 3. Mini ZigBee Triac Lysdæmper - 200W
  Mini ZigBee Triac Lysdæmper - 200W
  Rating:
  0%
  215 kr


Hvordan opkobler jeg mine G9 pærer til Philips Hue systemet uden en smart-kontakt?

Hvis en Zigbee stikkontakt ikke er en minimalistisk nok løsning til dine G9 pærer, kan du i stedet installere enten en Mini ZigBee afbryder eller Mini ZigBee Triac Lysdæmper, som nemt kan gemmes væk i f.eks. loftdåsen eller rosetten. Afbryderen er i stand til at tænde og slukke den tilsluttede pære, mens lysdæmperen også er i stand til at dæmpe lyset. Alternativt kan man også installere en ZigBee dreje lysdæmper som passer perfekt ind i dine eksisterende LK Fuga rammer. Af G9 pærer som er dæmpbare, kan vi især anbefale G9 pærerne S7 fra HiluX, som kan dæmpes efter behov og som tilmed har markedets bedste lysgengivelse.

Se alle vores G9 pærer her

 1. G9 - HiluX S7 - V.2 - Ra92 - Dæmpbar
  G9 - HiluX S7 - V.2 - Ra92 - Dæmpbar
  Rating:
  0%
  60 kr
 2. G9 - Philips LED Stiftpære 2.6W - 300lm
  G9 - Philips LED Stiftpære 2.6W - 300lm
  Rating:
  0%
  49 kr