Julebelysnings-guide

Skab julestemning med den rette julebelysning

Julen er hjerternes fest og lysets tid, og derfor er netop julebelysningen vigtig, hvis det skal blive rigtig jul. Hos LEDpaerer er vi meget begejstrede for julen, for det betyder, at vi kan give den fuld gas med julebelysningen - både inde og ude! Lys i mørket skaber en varm og hyggelig stemning, og en smuk julebelysning forvandler hurtigt den kolde vintertid til noget magisk. Julebelysning er uden tvivl noget af det, der gør december måned ekstra hyggeligt. Og der er intet bedre end en god, dansk jul til at lyse op i mørket.

Kan du have for meget julebelysning? Ikke hvis du spørger os! Vi kan ikke få nok af funklende julelys, og der må altså gerne være julelys over det hele i december måned, hvis det står til os. Julebelysning udgør prikken over i’et i kombination med mørke, snelandskab, stearinlys, risengrød og samvær. Se hele vores sortiment af julebelysning her.


Miljørigtig LED-julebelysning

Hos LEDpaerer finder du kun LED-julebelysning, hvilket betyder, at alt vores belysning er super energieffektivt, og kan holde i rigtig mange år. Den lange levetid samt høje energieffektivitet gør LED-belysning meget mere miljørigtigt, hvilket især kommer til udtryk i forbindelse med juletiden, hvor vi har meget mere belysning oppe, end vi har andre tidspunkter på året. Med LED-julebelysning behøver du ikke skære ned på hyggen. Du kan stadig tage hensyn til miljøet og fortsat gå amok i julebelysning med god samvittighed.


Udendørs julebelysning

Udendørs julebelysning skaber ikke kun hygge udendørs, det bringer også hyggen med indenfor. Udendørs julebelysning kan bruges enten i din have, på din terrasse, balkon, indkørsel osv. Typisk skal der ikke mere end en enkelt lyskæde rundt om busken ude i haven, for at skabe den helt rette julestemning. Det er også blevet populært at anvende din lyskæde udendørs ved at sno den op langs din flagstang, hvilket også lyser super smukt op i mørket. Mulighederne er uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Der findes et hav af lyskæder, som både kan bruges udendørs og indendørs. Dette gør det super nemt at købe julebelysning, da du dermed nemt kan vælge, om du vil anvende julebelysningen ude eller inde. Der findes naturligvis belysning, som enten er beregnet til inde eller ude, men der findes altså også julebelysning, som er egnet til begge dele. Det kommer selvfølgelig altid an på det specifikke produkt. Lyskæderne fra Twinkly kan alle bruges både inde og ude. Du finder alle Twinkly lyskæder her.


Indendørs julebelysning

Findes der noget hyggeligere end at opholde sig i et hjem, der er fuld af hyggelig julebelysning i krogene? Ligesom udendørs julebelysning, så er især også indendørs julebelysning perfekt til at sætte rammerne for hyggen, og forvandle dit hjem til et sandt funklende juleeventyr. Udover lyskæder, som du kan sætte op, hvor det passer dig, så kan du også dekorere hjemmet indendørs med små lyskæder, som du kan pynte rundt om en plante, i en gennemsigtig vase, omkring din juledekoration eller noget helt fjerde. Hvis der er én ting, som ikke er til at komme udenom, og som absolut er alfa omega i julen, så er det juletræet. Og intet juletræ uden en smuk lyskæde, til at lyse træet flot op. Derfor kan lyskæderne lige så vel bruges som juletræskæder.


Julebelysning direkte fra din smartphone

Hvad nu, hvis vi fortalte dig, at du kan styre din julebelysning direkte fra din smartphone? At du kan stå inde i den varme stue med en kop varm kakao, og kigge ud på julebelysningen i haven - gribe din smartphone op fra lommen - og tænde, slukke, skifte farve og justere på lyskæden ude i grantræet? Lyder det ikke ret fristende? Vi synes i hvert fald, at det er en kæmpe fordel, at kunne styre lyset direkte fra telefonen, og dermed slippe for at skulle pakkes ind i det helt store overtøj, for at gå ud i kulden og mørket, og justere på lyset. Dette kan du faktisk slippe helt og aldeles for, hvis du vælger smart julebelysning.


Hvad er smart julebelysning?

Smart belysning generelt er en meget alsidig måde at betjene lyset med. Det foregår nemlig direkte fra din smartphone via en app. Du kan derfor tænde, slukke, dæmpe og skifte belysning direkte fra sofaen, og du kan styre det, selvom du ikke er hjemme - og det bedste af det hele er, at det ikke kræver nogle særlige installationer, og du behøver slet ikke at have en elektriker ind over. Endnu en fordel ved smart belysning er, at det tilmed har en energibesparende effekt. Det er nemlig en hel del mere energibesparende! Så hvis du vil tage den traditionelle julebelysning til et helt nyt niveau, så er smart julebelysning vejen frem.


Sådan fungerer smart belysning

Når du vælger smart belysning skal du først og fremmest tage stilling til, hvilket brand, du ønsker smart belysning fra. Det er nemlig lidt forskellige - alt efter mærke/brand - hvordan smart belysningen virker, rent teknisk. Brands som Philips Hue, LEDVANCE SMART+, WIZ, HiluX og Twinkly er blandt de brands, der tilbyder ledbånd, LED strips og lyskæder, som er oplagte til juletiden. Der er forskel på, hvilken teknologi de forskellige brands har, og dette er meget relevant ift. betjening af lyset samt af din eksisterende smart belysning. Philips Hue er underlagt ZigBee protokollen, Wiz og Twinkly fungerer via WiFi, mens LEDVANCE både tilbyder ZigBee, WiFi og Bluetooth. Derfor skal du vurdere, hvad der giver bedst mening netop for dig.


Smart julebelysning - hvad skal du vælge?

Her kan du få et overblik over de forskellige muligheder vi forhandler hos LEDpaerer, når det kommer til smart julebelysning.

 • Icicle lyskæder fra Twinkly, som er lyskæder, som forestiller istapper, er super smuk på f.eks. husets facade. Lyskæden fås i forskellige længder, og du kan vælge mellem en lyskæde udelukkende i hvide nuancer, eller du kan vælge mellem en lyskæde, der kan lyse i et væld af smukke farver.
 • Curtain lyskæden fra Twinkly, er en lyskæde fordelt på 10 hængende ledninger, og dermed ligner et flot, lysende gardin. Den kommer smukt til sin ret enten på væggen eller i vinduet. Også her kan du vælge, om den kun skal lyse hvid, eller om den skal kunne lyse i farver.
 • Festoon lyskæde fra Twinkly er en lyskæde, bestående af 20 pærer. Denne lyskæde er helt perfekt at dekorere med til julefrokosten.
 • Strings lyskæder fra Twinkly er perfekt til juletræet og betjenes nemt med din smartphone.
 • Twinkly indendørs-kategorien har et bredt udvalg af forskelligt julebelysning, som kan benyttes indenfor, såsom en julekrans og juletræer med integrerede lyskilder.
 • Twinkly udendørs-kategorien har et stort udvalg af forskellige julebelysningsløsninger der virker udenfor, som f.eks. juletræskæder og julelys til din flagstang.
 • Music Dongle fra Twinkly gør smart belysning endnu vildere. Den intelligente lyskæde får lys og lyd til at snakke sammen i en samlet, audio-visuel oplevelse. Uanset om du vil have julelysene til at blinke i takt til Last Christmas eller have dine kulørte lamper til at danse sammen med dig i takt til musikken, er det muligt med denne Music Dongle.
 • LED bånd fra enten HiluX, Philips Hue, LEDVANCE SMART+ osv. Ledbånd giver dig mulighed for at lave et smukt bånd af lys, som du sagtens kan bruge hele året rundt, men som især også er oplagt som julebelysning. Ledbånd fås både til udendørs og indendørs. Du kan læse mere om LED bånd her.

 • Almindelig LED-julebelysning - hvad skal du vælge?

  Her kan du få et overblik mulighederne med almindelige former for julebelysning.

 • Tivoli lyskæde, som både kan bruges indendørs og udendørs. Fås som startsæt, hvor der medfølger en adapter, og der er mulighed for at forlænge lyskæden. Tivoli lyskæderne fås i forskellige længder og farver, og du kan vælge imellem om den skal være batteridrevet eller bruge strøm. Disse lyskæder kan også bruges til dit juletræ.
 • Tivoli LED glas lanterne er en smuk glaslanterne, som giver en eventyrlig og hyggelig stemning. Kan placeres både indendørs og udendørs, og er perfekt i en mørk krog eller som en del af juledekorationen. Lanterne findes i forskellige farver og med forskellige motiver.
 • Tivoli glaskuppel er smuk at dekorere med en lille, batteridrevet lyskæde, og er perfekt som en del af julepyntningen i hjemmet.
 • Du kan se hele vores udvalg af julebelysning fra Tivoli her.

  Vi håber, at du er blevet meget klogere på, hvilken julebelysning du skal have fat på i år, så du er fuldstændig klar til at byde julen og hyggen indenfor! Rigtig god fornøjelse.