Kabler til Philips Hue Lightstrips

Er du også vild med Philips Hue og det intelligente system med led belysning, som nemt kan styres direkte fra din Smartphone både i og uden for hjemmet? Vi elsker det!

Når det kommer til Philips Hue smart belysning, så kommer man ikke uden om de eftertragtede Philips Hue Lightstrips, som især er med til at danne rammen for at skabe det perfekte stemningslys i hjemmet. Med Philips Hue Lightstrip er der ingen grænser for, hvordan du kan skabe en fed belysning. De populære Lightstrips er især ideelle at sætte op langs loftet, i et hjørne på f.eks. dit klædeskab, rundt om dine hylder i vitrineskabet, langs dit TV og meget mere. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan bygge dit hjem op med Philips Hue Lightstrips.

Der er kommet en ny V4 Lightstrip på markedet, som erstatter den gamle V3 model. Du spekulerer sikkert på, om du er nødsaget til at købe et helt nyt V4 startsæt, selvom du har det gamle V3 derhjemme, hvis du f.eks. ønsker at købe en extender? Måske undrer du dig over, hvad forskellen på V3 og V4 modellen er, samt hvorvidt det er muligt at forlænge afstandsstykket mellem kontrolboksen og stikket. Der findes flere forskellige typer af forlængerkabler, som du kan bruge med din Philips Hue Lightstrip, alt efter, hvad du ønsker at opnå af resultater.

Vi ved godt, at det måske kan være forvirrende at finde rundt i de forskellige Philips Hue forlængerkabler. Du tænker måske på, hvilke forlængerkabler der findes, hvordan de hver især fungerer, og hvordan du sætter det korrekt sammen alt efter, hvad formålet er? Og ikke mindst hvordan du får V3 lightstrip til at snakke sammen med en V4 forlænger? For ja - det kan man faktisk godt!

Hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af ovenstående tvivlsspørgsmål omkring Philips Hue Lightstrips og dertilhørende forlængerkabler, så fortvivl ej, du er havnet det hélt rigtige sted! Du finder nemlig svarene her i artiklen, hvor de forskellige forlængerkabler til Philips Hue gennemgås.

Og det bedste af det hele? Det er faktisk både enkelt og super smart!

Forskellen på Philips Hue Lightstrip V3 og V4?

Du undrer dig måske over, hvad forskellen egentlig er på Lightstrip V3 og V4? Forskellen er ikke stor, men alligevel har V4, som er den nyeste 2020 version, en lille rettelse, der har stor betydning! For det første er forskellen at selve kontrolboksen på V4 er mindre end kontrolboksen på V3. Kontrolboksen er den der styrer selve lightstrippen, og dermed dén, der gør lightstrippen intelligent. Du kan dermed betragte kontrolboksen som “fjernbetjeningen”. Derudover har V4 også har et mindre stik. Nu ved du, at kontrolboksen er mindre på V4 modellen end på V3 modellen, men dette er ikke den afgørende forskel! Den afgørende forskel på kontrolboksen på henholdsvis V3 og V4 er, at den kan afmonteres fuldstændig på den nye V4 model, og det kan den altså ikke på den gamle V3 model.

Og hvad er så fordelen ved, at selve kontrolboksen ikke hænger fast på selve lightstrippen? Jo - nu skal du høre! Når kontrolboksen ikke sidder permanent fast på ledbåndet, så betyder det, at du har muligheden for at flytte selve båndet og kontrolboksen længere væk fra hinanden, hvis du f.eks. ønsker at skjule boksen, og dermed ønsker en længere afstand mellem kontrolboks og led bånd. Dét er ret smart, ikke? Og det er nemlig her de smarte Philips Hue forlængerkabler kommer ind i billedet, da det er med disse, at du bl.a. kan forlænge stykket mellem kontrolboks og lightstrip.

Hvilket kabel skal jeg vælge?

Der findes som sagt forskellige typer af forlængerkabler, som du med fordel kan benytte sammen med din lightstrip, alt efter hvad du ønsker at opnå. Hvilket kabel du skal bruge til de forskellige formål, kan du læse meget mere om her, hvor de enkelte forlængerkabler gennemgås.

Controller Kit

Controller kittet fungerer som et slags “bindeled” mellem kontrolboksen og et forlængerkabel. Disse forlængerkabler kan kan købes i forskellige længder, alt efter behov. Det er nemlig dette controller kit, som du skal bruge til at forlænge afstandsstykket mellem kontrolboksen, også kaldt controlleren, og dit Philips Hue lightstrip V4. Kittet giver dig mulighed for at kunne enten forlænge eller splitte kablet direkte ved kontrolboksen. Den ene del af controller kittet skal påsættes ved kontrolboksen, og den anden del skal påsættes i start-enden på lightstrippen. Du skal dermed se controller kittet, som et mellemled mellem lightstrippen, kontrolboksen og et givent forlængerkabel.

Controller kittet kan købes lige her. For at opnå det fulde udbytte af controller kittet i form af at være i stand til at forlænge afstanden mellem lightstrip og kontrolboks anbefales det, at du køber et forlængerkabel i den længde, der passer til dit behov, alt efter, hvor lang afstand mellem controller og lightstip, du ønsker. Du kan købe et forlængerkabel i 15 cm (5-pak) her, et forlængerkabel på 1 meter her, samt et forlængerkabel på hele 3 meter her.

Y-splitter

Det næste kabel du har mulighed for at tilkøbe er den såkaldte Y-splitter. En Y-splitter er super smart, hvis du f.eks. ønsker at koble flere lightstrips på ved siden af hinanden. Dette vil f.eks. være aktuelt, hvis du har et ønske om at splitte lightstrippen ud imellem nogle hylder inde i et skab eller lignende. Her gør Y-splitteren det nemlig muligt at køre to lightstrips rundt, som man ønsker det, ud fra den samme kontrolboks. Dét er altså ret smart, hvis vi selv skal sige det! Du kan købe en y-splitter her.

V3 til V4

Som nævnt tidligere i artiklen, så kan det altså godt kan lade sig gøre at købe en V4 extender uden, at du også behøver købe en helt ny V4 lightstrip, hvis du har den gamle V3 derhjemme i forvejen. Med et simpelt lille omformer kabel, også kaldet adapter, kan det nemlig lade sig gøre, at sammenkoble en V4 extender med din V3 lightstrip. Det eneste du skal gøre er blot at placere adapteren mellem din V3 lightstrip og din V4 extender. Den smarte adapter kan hurtigt spare dig for mange penge, da de gamle V3 lightstrip ikke sælges længere, og du som nævnt ikke behøver at investere i en helt ny lightstrip, hvis blot du ønsker at forlænge den V3, du i forvejen har derhjemme. Du kan købe vores adapter fra V3 til V4 her.

Ekstra Pin Header til Lightstrip V4

Uanset hvilke forlængerkabler du bruger, så er du afhængig af pin headers. Disse pin headers sidder altid på de kabler, du køber, men du kan faktisk også tilkøbe dem seperat, hvis du får brug for nogle ekstra. Du kan købe ekstra Pin Headers både til V3 og til V4. Pin Headers kan sættes direkte i stikket på lightstrippen samt de forskellige forlængerkabler. Pin Headers til V3 finder du her og Pin Headers til V4 fås her.

Blev du klogere?

Vi håber, at du nu er blevet meget klogere på forskellen på de forskellige typer af forlængerkabler, der findes til Philips Hue Lightstrip. Disse kabler er en super vigtig brik, når det kommer til at forenkle din opsætning i forbindelse med forlængelse af dine Philips Hue Lightstrips.

Rigtig god fornøjelse!