Hvilken Smart Home app skal jeg bruge til min smart belysning?

Den rette Smart Home app er uundværlig når du har smart belysning som Philips Hue eller WiZ og/eller har andre smart home produkter derhjemme. For med bare én app kan du nemt betjene alt dit belysning eller andre Zigbee/WiFi/bluetooth-baserede produkter i hjemmet hvor du vil, når du vil.


Men som du måske allerede ved, så findes der et hav af forskellige platforme at vælge imellem. Vi forstår derfor også, at det kan være en jungle at finde rundt i, hvad de forskellige apps kan, og hvorfor du evt. skal vælge det ene frem for det andet. For hvilken app dækker dine behov og præferencer?


Læs videre på denne side, hvor vi gennemgår de største og mest udbredte Smart Home apps, nemlig: Google Home / Assistant, Alexa, Apple Homekit / Siri samt IFTTT. På siden får du således hjælp til at finde netop den app, som du bør bruge til at styre din smart belysning med. Du kan naturligvis også anvende de forskellige platforme til at styre andet end blot din belysning - herunder andre smart home produkter, som er underlagt Zigbee, WiFi eller bluetooth-protokollen.


Google Home / Assistant

Google Home / Assistant

Google Home er Googles svar på en Smart Home app og med den AI-styrede Google Assistant (som også fås som app) er du godt klædt på til at betjene hele hjemmets smart belysning. Du kan således betjene alle dine belysningsenheder med enten Google Assistant appen, Google Home hvor du kan have alle dine smart home produkter tilknyttet, eller via Google Home produkter hvor stemmestyring er en mulighed.


Når du bruger stemmestyring, sørger Google Assistant for at lytte til den kommando, du giver den. Det eneste du skal gøre, når du skal bruge Google Assistant, er at downloade den intuitive app og opsætte stemmestyringen - og så er du faktisk i gang. Du kan f.eks. bede Google Assistant om at tænde/slukke/dæmpe lyset, få det til at skifte farve osv.


Google Home fungerer som “hovedcentralen”, hvor du kan navngive og kategorisere samt oprette zoner i de forskellige rum som du har i dit hus.


Google Assistant er en fremragende assistent og hjælp når du vil betjene din smart belysning, men du kan også sagtens styre din belysning direkte fra en af de to apps - dog er stemmestyringen essensen i Google Assistant platformen.


Langt de fleste Smart Home produkter understøttes af Google Assistant, men der kan forekomme funktionsbegrænsninger ved lidt mere komplekse Smart Home produkter. Dette er dog ikke tilfældet med de fleste belysningsprodukter hvor alle funktioner oftest vil være tilgængelige.


Google Home / Assistant fås til både iOS og Android enheder/telefoner.


Apple Homekit / Siri

Apple Homekit / Siri

Apple Homekit / Siri fungerer på samme måde som Google Assistant og er blot Apples svar på en Smart Home app. Forskellen er blot et andet interface samt at Apple Homekit kun kan downloades på Apples styresystem iOS. Via Apple Homekit er det AI-assistenten Siri, som du beder om at styre lyset.


Modsat Google Assistant er det ikke alle Smart Home produkter som understøttes af Apple Homekit. Dog understøttes gængse brands som Philips Hue.


Alexa

Alexa

Ligesom de to forrige platforme, er Alexa Amazons svar på en Smart Home app og "home speaker", så selve lysstyringsmetoden er den samme, som ved de to andre apps.


Indtil videre understøtter Alexa ikke at blive talt til på dansk, og derfor forstår assistenten kun engelsk. Der er dog gode udsigter til, at den en dag også vil understøtte dansk.


Ligesom Google Assistant understøttes de fleste Smart Home produkter af Alexa.


Alexa fås til både iOS og Android enheder/telefoner.


IFTTT

IFTTT

IFTTT står for “If This Then That”. IFTTT er et slags bindeleds Smart Home app, som kan få alle dine smarte enheder til at tale sammen. Faktisk kommer både Google Assistant og Alexa med IFTTT support.


“If This Then That” betyder, at hvis noget sker, så skal noget andet også ske. Det lyder måske kringlet, men det er ret simpelt. Du kan f.eks. bruge systemet til at installere følgende: hvis det regner, skal lyset i stuen lyse blåt. Altså - hvis ét sker, skal andet også ske - en slags mini kædereaktion.


Næsten alt Smart Home kan understøtte IFTTT. Du skal derfor se IFTTT som dette “bindeled”, og som et supplement til Alexa og Google Home.


Vær opmærksom på, at før du kan anvende et af ovenstående Smart Home apps, kræver det ofte at du kobler dine smart home produkter op med det pågældende produkts oprindelige app. Det kunne f.eks. være en nykøbt Philips Hue pære, som inden den opkobles til Google Home, skal oprettes/tilføjes i Philips Hue Appen. Herefter kan pæren så oprettes i Google Home eller en af de andre Smart Home apps.


Vi håber, at denne guide har gjort dig en smule klogere på, hvilken Smart Home app, du bør vælge til dit hjem.


Tjek også alle vores smart belysnings brands såsom Philips Hue, WiZ,Lite Bulb og Twinkly, så du kan få den rette smart belysning i hjemmet.