Forbind LED bånd med Philips Hue systemet

Sådan forbinder du LED bånd med Philips Hue systemet

Har du Philips Hue derhjemme? Og står du med et traditionelt LED bånd, som du overvejer at kassere, fordi du gerne vil have et LED bånd, som du også kan styre fra Philips Hue appen? Eller har du måske ikke lyst til at smide en masse penge efter Philips Hue’s egne Lightstrips? Så bare rolig - hjælpen er på vej.

Hvis du allerede har Philips Hue systemet integreret derhjemme, kan det faktisk godt lade sig gøre at sammenkoble helt almindelige LED bånd, som ikke er fra Philips Hue, til dit Hue system alligevel - og det er faktisk både nemt og bekvemt. Lyder det interessant? Læs med i guiden her, og bliv klogere på hvordan.


Løsning 1: Sunricher

Hvad du helt nøjagtigt skal bruge, kommer ganske enkelt an på, hvilket LED bånd du har, og hvor mange watt, det forbruger. Hvis dit LED bånd rækker til det, er det nemmeste at købe en Sunricher. En Sunricher er en strømforsyning og controller i én. Sunricheren gør, at du kan koble dit LED bånd direkte op på dit Hue system, så du kan skifte farve og justere på lyset uden at have en ekstra controller. Derfor kræver denne løsning blot, at du kobler LED båndet direkte på en Sunricher, og så bliver LED båndet kompatibelt med Hue via Sunricherens indbyggede ZigBee-protokol. Den kan kun dæmpes via ZigBee, og altså ikke direkte med en normal lysdæmper

Det lyder jo ganske nemt, men det er vigtigt at understrege, at denne løsning ikke er gældende til alle typer af LED bånd.

Du kan købe en Sunricher, der passer til 30W, 50W og 100W. Du skal være opmærksom på, at 30W og 50W kun kan bruges med hvidt og CCT bånd. CCT bånd er den type bånd, hvor du kan skifte kelvin, og dermed skifte mellem varmt og koldt lys. 100W kan kun bruges med RGBW bånd. RGBW står for rød, grøn, blå samt én farve hvid. Du kan altså kun anvende en Sunricher på 100W, hvis du har et farvet bånd, og ikke har behov for at skifte imellem forskellige toner af hvid.

Dermed sagt, at hvis du ønsker CCT eller hvid med mere end 50W, eller hvis du ønsker et bånd med mere end 100W med farver og ønsker at kunne skifte mellem flere toner af hvid - så kan du ikke nøjes med at købe en Sunricher. Hvis du ønsker at kunne skifte mellem kolde og varme toner af hvid, så er det kun 30W eller 50W, der fungerer. 100W fungerer altså kun med RGBW og én tone af hvid. 100W strømforsyningen kan styre alle typer LED bånd op til RGBW udgaven, da den har fire kanaler indbygget.

Du finder Sunricher til 30W her, Sunricher til 50W her, samt Sunricher til 100W her.


Løsning 2: Strømforsyning + ZigBee

Hvis du ikke kan nøjes med løsningen ovenfor, hvor du gør brug af en Sunricher, betyder det heldigvis ikke, at der ikke er andre løsninger, hvorpå du får dit LED bånd til at snakke sammen med dit Hue system. Der er nemlig også denne løsning, hvor du både tilføjer en strømforsyning samt en ZigBee controller - altså en løsning i to dele i stedet for én, som løsning 1 var.

Til denne løsning skal du altså bruge en almindelig strømforsyning, som leder videre til en ZigBee controller, som leder videre til dit LED bånd. Det er igen ZigBee-protokollen i controlleren, der gør båndet kompatibelt med Hue systemet. Det er meget vigtigt, at alle tre dele - LED bånd, controller samt strømforsyning - stemmer fuldstændigt overens i forhold til antallet af volt, så det hele passer sammen. Hvis du ikke vælger det rette antal volt i én af de tre dele, kan du nemlig komme til at brænde båndet af - og det er vi jo bestemt ikke interesseret i!

Vi anbefaler altid 12 volt, da det er den mest brugte standard, og desuden er 12 volt mere tilgængeligt, hvis man f.eks. også vil kunne installere det i sin bil, campingvogn eller lignende. Strømforsyningen laver de 230 volt fra stikkontakten om til hhv. 12 eller 24 volt via strømforsyningen, alt om du skal bruge er det ene eller det andet. Vi anbefaler Snappy LED strømforsyning til denne løsning, og du finder de forskellige Snappy strømforsyninger her og Zigbee controlleren her. Alle vores almindelige LEDbånd, kan du se her.

Selve ZigBee controlleren kan både tage single color, CCT, RGB, RGBW og RGBCW. Hvis du er i tvivl om de forskellige begreber, kan du læse om dem her, nedenfor:


  • CCT: hvidt bånd, der gør det muligt at skifte mellem forskellige toner af hvid (både koldt og varmt, hvidt lys)
  • RGB: bånd, der kan lyse i rød, grøn og blå.
  • RGBW: bånd, der kan lyse i rød, grøn, blå og varm hvid.
  • RGBCW: bånd, der kan lyse i rød, grøn, blå samt både kold og varm hvid.

Når du skal koble det hele sammen i både løsning 1 og 2 - strømforsyning, ZigBee controller samt LED bånd - skal du også sørge for at have en stump ledning klar, til når controlleren skal kobles på strømforsyningen (løsning 2). Derudover skal du have også bruge en ledning med stikprop (både løsning 1 og 2). Du kan købe en almindelig ledning her og ledning med stikprop her.

Find din ZigBee-enhed i Philips Hue appen

Når du har fået sammensat strømforsyning + ZigBee med dit LED bånd kan du nu finde dit ledbånd i Hue appen. Sådan finder du dit LED bånd:


  • Åben Hue appen
  • Vælg rum eller zoner
  • Tryk på de tre prikker i højre hjørne
  • Tryk på “Tilføj lyskilder”
  • Tryk på “+ Tilføj en ny lyskilde”
  • Tryk på “Søg”
  • Når enheden er fundet tilføjes den der, hvor du ønsker det.

Vi håber, at du er blevet meget klogere på, hvor let det faktisk er, at koble dit LED bånd op på dit Hue system. Rigtig god fornøjelse!