Philips Hue Guide

Guide til Philips Hue

Philips Hue's univers er stort, fuld af muligheder og for nogen, kan det være uoverskueligt at finde ud af, hvor man skal begynde og hvor man skal slutte. Vi har derfor lavet en guide for at give dig et overblik over de mange muligheder der er, med dette smarte belysningssystem.

Hvad er Philips Hue?

Philips Hue er et belysningssystem som er underlagt Zigbee-protokollen. Zigbee-teknologien betyder at du fra din smartphone eller tablet, kan betjene dit lys helt uden at skulle trykke på en kontakt. Med Philips Hue får du et mangfoldigt, personligt og trådløst belysningssystem som kombinerer energieffektivt LED-lys med intuitivt lysteknologi. Philips er verdensførende af smart belysningssystemer, og giver dig muligheden for at starte eller udvide dit Smart Home.

Et godt sted at starte!

Har du endnu ikke Philips Hue derhjemme, bør du først og fremmest tænke over hvor du vil sætte dine smarte lyskilder op, og hvad disse skal bruges til. Hvis du har en klar idé om dette, er det meget nemmere for dig at vurdere hvilke pærer du skal have, hvor mange du skal bruge, om det egentlig vil være bedre at købe en lampe eller en Lightstrip osv.

En Bridge, en Dimmer Switch eller Bluetooth?

Når du har en klar idé om hvor og hvordan du vil integrere Philips Hue i dit hjem, skal du finde ud af hvordan du vil kontrollere og justere belysningen. Philips Hue kan kontrolleres på 5 forskellige måder. Ved hjælp af ZigBee (Philips Hue Bridge), en Dimmer Switch, en Motion Sensor, via. din stemme (Eks. Google eller Siri) eller via pærernes indbyggede Bluetooth teknologi.

Bridge image

Philips Hue Bridge

En Bridge betegnes som systemets hjerne fordi den, via ZigBee teknologien, forbinder alle enheder. For at benytte alle belysningssystemets funktioner, som opsætning af regler og Out Of Home Control, er det nødvendigt med en Bridge. Bridgen kobles på dit Wi-Fi via et netværkskabel og så skal du egentlig bare downloade Hue-appen og derefter finde din Bridge i appen.

Mulige funktioner med en Philips Hue Bridge:
 • Bruger appen "Philips Hue"
 • Tilslutte og styre op til 50 Hue enheder (i alle de rum du ønsker)
 • Tænde/slukke lyset, dæmpe/øge lysstyrken og justere farven på lyset
 • Justere standard scener og tilføje personlige scener
 • Tilslutte alle typer af Hue-tilbehør og Friends-of-Hue tilbehør
 • Indstille lyset efter tid og Geofencing
 • Tilslut Color lyskilder/lamper til Philips Hue Sync
 • Styr dit lys når du ikke er hjemme
 • Tilslut 3. parts produkter Smart Home-produkter

Læs mere om Philips Hues Bridge 2.1

Philips Hue Dimmer Switch

En Dimmer Switch skal betragtes som en udvidet kontakt til dine Hue lyskilder. Med Dimmer Switchen kan du tænde og slukke for lyset, dæmpe og øge lysstyrken, og så kan du skifte mellem 4 pre-definerede scener. Dimmer Switchen kan styre op til 10 Hue-lyskilder som én enhed (uden Bridge). Det er altså ikke muligt at styre pærerne individuelt med den samme Switch.

Har du en Bridge er der ingen grænser. Du kan eksempelvis sætte en Dimmer Switch ved hoveddøren der slukker ALT dit lys, hvis du er den sidste der forlader hjemmet.

Læs mere om Philips Hue Dimmer Switch
Dimming Switch
Bluetooth

Indbygget Bluetooth-teknologi

Den sidste nye opdatering og udvikling af Philips Hues pærer er den indbyggede Bluetooth-teknologi. Hvis du spørger os, er Bluetooth-teknologien sat i pærerne for at gøre det nemmere og mere overskueligt for ikke-Hue-brugere, at komme i gang. Ved at kontrollere Hue via Bluetooth skal du hente appen Philips Hue Bluetooth og efterfølgende finde dine lyskilder, Smart Plug og lamper deri.

Mulige funktioner med Philips Hue Bluetooth:
 • Bruger appen "Philips Hue Bluetooth"
 • Der kan tilsluttes 10 pærer (i det samme rum)
 • Tænde/slukke lyset, dæmpe/øge lysstyrken og justere farven på lyset
 • Begrænset justering af scener
 • Tilslutning af Smart Plug (Som det eneste tilbehør)

Og så er Bluetooth-funktionen en rigtig god nyhed til dig der har børn og som ønsker at begrænse børnenes kontrol af lyset til de lyskilder som er monteret på børneværelset. Med appen Philips Hue Bluetooth kan du sørge for at dine børn kun kan betjene lyset på deres egne værelser og derfor undgå at sidde i stuen og opleve 16 millioner farver imens du sidder og ser en god film.

White, White Ambiance eller Color?

De fleste danskere kender Philips Hue for deres flotte farvede pærer og ikke mindst muligheden for at varierer mellem de mange farvenuancer. Men der findes faktisk tre forskellige "nuancer" blandt deres LED pærer - White, White Ambiance og White And Color Ambiance. Her er et kort overblik over hvad de forskellige pærer kan.

white
White
 • Justering af lysstyrken: Ja
 • Farvetemperatur: 2700K
 • Lumen: 806lm (E27)
 • Sokkeltyper: GU10, E27 og E14
white ambiance
White Ambiance
 • Justering af lysstyrken: Ja
 • Farvetemperatur: 2200-6500K
 • Lumen: 806lm (E27)
 • Sokkeltyper: GU10, E27 og E14
white and color ambiance
White and Color Ambiance
 • Justering af lysstyrken: Ja
 • Farvetemperatur: 2000-6500K + 16 millioner farver
 • Lumen: 806lm (E27)
 • Sokkeltyper: GU10, E27 og E14


Se alle Philips Hue pærer her

Philips Hue Guide

Philips Hue Lamper

Der er mere end 100 forskellige lamper fra Philips Hue og alle har et unikt og elegant design. Lamperne leveres alle sammen med lyskilde, enten en integreret eller løs lyskilde følger med i pakken. Afhængigt af hvilken serie du forelsker dig i, er lyskilden en White, White Ambiance eller en White And Color Ambiance.

Blandt de mange lamper finder du pendler, plafonder, gulvlamper og væglamper til både soveværelset, stuen, køkkenet og entréen. I efteråret i 2018 lancerede man Adore-serien af lamper til badeværelset. Adore-serien er IP44 godkendt og således perfekte til installation på badeværelset.

De intuitive lamper kan på samme måde som pærerne, personliggøre belysningen i dit hjem, så alt du behøver er en Philips Hue Bridge og så er du godt i gang.

Se alle Philips Hue lamper her

outdoor

Philips Hue Outdoor

Vi var mange der ventede spændt da Philips Hue annoncerede at de arbejdede på at udvide Philips Hue til haven. Philips Hue Outdoor består af væglamper, bedlamper og Lightstrips som alle er designet til at gøre din have personlig og unik. Ligesom indendørs lamperne, leveres Outdoor produkterne med enten et integreret White, White Ambiance eller White And Color Ambiance LED-modul eller -lyskilde. Outdoor lamperne er IP44 eller IP65 godkendte og kan selvfølgelig udstå det danske vejr.

De fleste Outdoor lamper er produceret med 220V-240V, hvilket betyder at der der skal en certificeret elektriker til at installere og montere lamperne. De lamper der ikke er 230V er 24V (lavvolt) må du derfor godt selv montere.

Hvad skal du være opmærksom på ved lamperne der er lavvolt?
 • Leveres med en strømforsyning
 • Der kan max tilsluttes 5 enheder pr. strømforsyning (undtagen Lightstrip)
 • De er nemmere at montere (enten ved at lægge dem i bedet eller via det medfølgende spyd)


Se alle Philips Hues Outdoor lamper her

Philips Hue LightStrip Plus

Philips Hues LightStrip Plus er den "bøjelige og aflange udgave" af en White And Ambiance Color-pære. Når du tilføjer en Lightstrip til dit Philips Hue-system får du muligheden for at give belysningen en anden fleksibilitet og nogle andre muligheder end hvad du får med en LED pære.

Hvis du ikke allerede er den lykkelige ejer af en Lightstrip, skal du starte med at investere i et 2 meter startsæt. Herefter kan du udvide Lightstrippen med extensions á én meter. Lightstrippen kan forlænges op til 10m. Derudover er det vigtigt at du har, eller investerer i en Bridge for at udnytte alle dens muligheder.

Se Philips Hue LightStrip Plus her

lightstrip
sync

Philips Hue Sync

Philips Hue Sync er en app til din PC eller Mac der opfanger alt det du ser, lytter til eller spiller på din computer. Baseret på dette, skaber Hue Sync-appen en perfekt lysatmosfære. Ved hjælp af dit skærmbillede og appens intelligente farvealgoritme, synkroniseres din Philips Hue belysning med det der sker på din skærm. Hører du derimod musik, afkoder Philips Hue Sync sangens type og beat, så der skabes en lysatmosfær, der svarer til musikken.

Sådan bruger du Philips Hue Sync

 1. Sørg for at dine lyskilder er tilsluttet din Bridge og at de er tændt
 2. Opsæt en underholdningszone i Philips Hue-appen (se hvordan her)
 3. Opsæt og brug Philips Hue Sync appen på din PC/Mac (se hvordan her)
 4. Cast din computers indhold over på dit fjernsyn - evt. ved brug af en Google Chromecast)

Philips Hue og Smart Home Styringssystemer

Når først man er kommet i gang med Philips Hue er der ikke langt til de næste Smart Home-produkter. Når du kommer dertil kan du forbinde dine Hue-enheder til produkter der understøttes af de Smart Home-styringssystemer der understøtter Philips Hue.

Hvad der understøttes
 • Amazon Alexa
 • Google Assistant
 • Apple HomeKit (via en Philips Hue Bridge)

Se vores store udvalg af Philips Hue

Fået smag for mere? Eller vil du bare gerne se det store udvalg vi har af Philips Hue? Så kan du finde alle vores pærer, lamper, Lightstrips og tilbehør lige her.


Spørgsmål?

Har du nogen spørgsmål, vil du gerne have lidt rådgivning i hvordan Philips Hue kan passe ind i dit hjem eller vil du bare gerne høre om vores erfaringer med smart belysning? Så er du velkommen til at kontakte os på [email protected], på vores live chat eller på telefon 20156000.

styringssystemer